Enligt Christer Sjöqvist ska det nya polishuset i Eskilstuna stå färdigt i slutet av år 2023 eller absolut senast ett år senare. Foto: SVT

Snart väntas beslut om nytt polishus i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Till hösten väntas beslut om var det nya polishuset i Eskilstuna ska ligga. Det säger lokalpolischef Christer Sjöqvist.

Planerna på att bygga ett nytt, modernt polishus i Eskilstuna har varit på gång länge. 2012 gick planerna i stå sedan Rikspolisstyrelsen valde att avbryta upphandlingen på grund av att hyran ansågs för hög.

”Tidig höst”

Polisens stora omorganisation har också kommit emellan, men sedan dess tas nu nya tag. Snart kan besked komma om var det nya polishuset ska placeras.

– Min uppfattning är att vi pratar om tidig höst och det innebär inom ett par månader, säger lokalpolischef Christer Sjöqvist.

Exakt vilka olika placeringsalternativ som finns håller Christer Sjöqvist hemligt för att ”inte störa förhandlingarna” som pågår.

Har lovat äta upp sin mössa

Enligt Sjöqvist ska det nya polishuset stå färdigt i slutet av år 2023 eller absolut senast ett år senare.

– Vi hade en diskussion på jobbet att det ska bli av innan jag går i pension 2024 och jag har lovat att äta upp min mössa om det inte blir så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.