Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under söndagen sökte organisationen FIKK efter 18-åriga John i och kring centrala Eskilstuna. Foto: SVT

Sökandet efter försvunne 18-åringen fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har sökandet efter 18-årige John från Katrineholm, som försvann efter en utekväll i Eskilstuna den 9 oktober, fortsatt. Missing people var ute under lördagen, och på söndagen sökte organisationen Frivilliga insatser vid kris och katastrof, FIKK, i centrala Eskilstuna.

– Vår insatsledare satte igång vid 10 och skickade upp drönare. Sökandet där allmänheten var välkommen började vid klockan 12.00, säger Peder Schillerström Bruun, ordförande i FIKK. 

Ännu har inga spår efter John hittats. Under lördagen sökte organisationen Missing people i centrala Eskilstuna utan framgång.

190 personer letade

– Igår var vi omkring 190 personer som sökte i centrala Eskilstuna, längs ån och kring de grönområden i närheten av platsen där han försvann. Men vi har tyvärr inte hittat någonting, säger Joakim Johansson, operativt ansvarig i ärendet hos Missing people.

Johns mamma Mia Midtsaeter berättar att John och hans kompisar hade haft invigning av studentoveraller. Hon tror att sonen kanske valde att försöka gå hem till Katrineholm efter att ha blivit nekad entré till ett uteställe.

Ingen har sett honom

– Det fanns inga förbindelser mellan Eskilstuna och Katrineholm vid den tiden, så jag tror att han har försökt promenera hem, men efter att han lämnade sina kamrater har ingen sett honom, säger hon.

Enligt polisen som har gjort en spårning av Johns telefon gav den senast utslag mot en mast i centrala Eskilstuna klockan 01 natten mot torsdagen. Därefter har det varit tyst.

Mobilen befann sig i Eskilstuna

– Avståndet mellan telefonen och masten kan vara ganska långt men vi vet att hans mobiltelefon har befunnit sig i Eskilstuna vid den tiden, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Region Öst.

Familjen vädjar nu till allmänheten om tips.

– Minsta lilla detalj kan vara viktig. Vi måste bara hitta honom, han måste komma hem, säger Mia Midtsaeter.

John var vid försvinnandet iklädd en röd studentoverall. Den som kan veta någonting uppmanas att höra av sig till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer