Inga idéer inför det kommande sportlovet? Hör Åsa Rönnholms, turistinspiratör på Destination Eskilstuna, bästa tips. Foto: SVT

Coronasäkert sportlov: Det här kan du göra

Publicerad

Nästa vecka är det sportlov för alla skolbarn i Sörmland, förutom i Gnesta som har sportlov veckan efter. Och istället för att ställa in alla aktiviteter har Eskilstuna kommun valt att ställa om och erbjuda coronasäkra alternativ.

En vanlig sportlovsaktivitet är ett besök till simhallen, men på grund av den rådande pandemin håller Munktellbadet i Eskilstuna stängt. Dock har flera andra verksamheter valt att ställa om.

– Många har hittat nya vägar och erbjuder digitala upplevelser. Man kan till exempel vara med på en digital skräckverkstad som anordnas av biblioteket och flera muséer i Eskilstuna, berättar Åsa Rönnholm, turistinspiratör på Destination Eskilstuna.

Håll koll på evenemangsguiden

Destination Eskilstuna presenterar en mängd olika coronasäkra aktiviteter som man kan ägna sig åt på sportlovet.

– Vi har mycket att erbjuda i Eskilstuna och naturen är A och O. Den finns precis runt knuten. Sen kan man hålla utkik efter andra aktiviteter som kommer att finnas på kommunens evenemangsguide, säger Åsa Rönnholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.