SSAB dubblade vinsten – efter ökning i Oxelösund

Publicerad

Ståltillverkaren SSAB redovisar en vinst före skatt på 1,6 miljarder kronor för första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 769 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1,2 miljarder kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen steg till 20 miljarder kronor, jämfört med cirka 17 miljarder kronor ett år tidigare.

Rörelseresultatet för SSAB Special steels, som Oxelösundsavdelningen tillhör, uppgick till 678 miljoner kronor för första kvartalet 2019. En ökning med 244 miljoner kronor jämfört med första kvartalet 2018.

Masugnar i drift

Företaget skriver i sin kvartalsrapport att en bidragande orsak var att man bättre utnyttjade kapaciteten i Oxelösund, som ifjol påverkades av ett oplanerat stopp, samt att båda masugnarna i Oxelösund har varit i drift sedan årsskiftet

En rejäl ökning av uppgången i företagets råstålsproduktion förklaras också med att båda masugnarna i Oxelösund har varit i drift sedan årsskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.