Polisen omhändertog sammanlagt åtta personer för berusning natten till söndagen i Sörmland. Foto: TT

Stökig lönehelg i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

En stökig lönehelg med mycket fylla och bråk resulterade i över ett 90-tal händelser för polisen att hantera under natten till söndagen i Sörmland.

– Det var ganska många ärenden där det varit hög berusningsnivå, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Strax innan kl 23 fick polisen in ett larm om en misshandel i Eskisltuna. En man i 50-årsåldern hade fått skador i ansiktet på en fest i Vallby och han fördes till sjukhus i ambulans. Polisen grep senare en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel.

Väktare stoppade inbrottstjuv

Vid 23-tiden larmades polisen till Rinmangymnasiet i Eskilstuna efter att en väktare hade upptäckt en man som var inne i skolans lokaler. Mannen greps misstänkt för inbrott och han omhändertogs för berusning.

Stort ungdomsbråk i Stallarholmen

Ett 15-tal ungdomar var inblandade i ett stort bråk på Vikingavallen i Stallarholmen i Strängnäs kommun. Strax efter halv ett fick polisen in larmet om bråket och skickade ett flertal polispatruller. Enligt polisen var de flesta under 18 år och någon form av tillhygge ska ha använts i samband med bråket.

– Vi vet inte hur bråket började men det ska ha varit hög berusningsnivå. Vi ska hålla förhör för att få en bild av händelsen, säger Monica Bergström.

En person omhändertogs och lämnades över till vårdnadshavare.

– Många hann lämna platsen när polisen kom, säger hon.

Ambulansen var på plats men enligt polisen ska ingen ha behövt föras till sjukhus för vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.