Stökig torsdagskväll i Nyköping och Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen blev en ung man i tonåren misshandlad i Eskilstuna, och i Nyköping bröt sig någon eller några in i en skola och avfyrade fyrverkerier. I båda fallen tror polisen att det handlar om ungdomar.

Det var vid klockan 18.43 som polisen i Eskilstuna larmades till Flackstavägen med anledning av en misshandel där en ung man i 15-årsåldern blev slagen i ansiktet av en eller flera ungdomar och fick föras till sjukhus. 

 – Vi ska hålla ett längre förhör med honom på sjukhuset. Men det är tydligt att han fått ett slag i ansiktet. I samband med misshandeln så blev han av med sin mobiltelefon. Han tog sig till en okänd person som hjälpte honom med att larma polisen, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund. 

Mobilen hittades av polisen senare. 

– När den hittades var den sönderslagen. Det gör det ännu mer fullständigt meningslöst. Nästan så att man gör det för nöjes skull.

Polisen är i behov av vittnen.

Bröt sig in i skola och avfyrade fyrverkerier 

Dryga timmen senare larmades polisen i Nyköping och räddningstjänsten till Släbroskolan. Där brann en container som kunde släckas snabbt. 

– Och någon eller några ska ha tagit sig in i skolan och avfyrat fyrverkerier. 

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand och olaga intrång, och tror att det handlar om ungdomar.

– Det är något man har en utmaning med, att komma i bukt med den här ungdomsbrottsligheten och det här oprovocerade våldet, säger Willsund.

Strax innan 22-tiden kom det även ett larm om en brand på Oppebyskolan i Nyköping.

– Enligt de uppgifter vi har fått har det brunnit i en papperssamling. Vi har upprättat en anmälan om försök till mordbrand, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisregion öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.