Kvinna slets bort från rälsen i sista sekunden – orsakade tågstopp

Uppdaterad
Publicerad

En äldre kvinnlig bilförare var nära på att kollidera med ett tåg i Vingåker, då en polis i sista sekund drog ut henne ur bilen och bort från rälsen. Det orsakade tågstopp på Västra stambanan.
– Det är något man inte tror ska hända, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Strax innan klockan 16 kom en äldre kvinna in på polisstationen i Katrineholm och bad, av okänd anledning, om hjälp med sin bil. En polispatrull kom överens om att de skulle följa efter kvinnan när hon körde hem.

När kvinnan närmade sig en bevakad järnvägsövergång gick bommarna ner och det började blinka rött, varpå kvinnan fortsatte köra ut på rälsen. Tåget närmade sig och i sista sekund lyckades en polis få ut kvinnan ur bilen. Tåget hade hunnit bromsa in och det blev endast en lättare sammanstötning med bilen.

Orsakade tågstopp

Kvinnan hade inga synliga skador men fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

– Det är något man inte tror ska hända. Det är ju en väldig tur att ingen av de inblandade skadades, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Olyckan orsakade ett tågstopp på Västra stambanan, men nu är trafiken åter igång.

Trafikolyckan kommer att utredas av polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer