Stopp i tågtrafiken mellan Eskilstuna och Hälleforsnäs

Uppdaterad
Publicerad

Ett stillastående tåg med fordonsfel orsakade stopp i tågtrafiken mellan Eskilstuna och Hälleforsnäs, vilket i sin tur påverkade hela linjen mellan Linköping i söder och Sala i norr.

Stoppet inträffade vid 07.35 på fredagsmorgonen. Ett lok skickades under eftermiddagen från Stockholm för att bogsera bort det trasiga

 tåget. Vid 15-tiden på eftermiddagen var det trasiga tåget bortforslat och trafiken kunde åter igen köra som vanligt på sträckan.

Passagerarna på tåget evakuerades i ett tidigt skede, enligt Trafikverkets presstjänst. Förseningar och inställda tåg förekom på hela linjen.

– Det kan förekomma ytterligare inställda turer och förseningar nu efteråt, men vi hänvisar till tågoperatörerna för mer information kring det, säger Alexandra Elias, presskommunikatör Trafikverket.

Ska bogseras bort

Stationer som påverkades var följande: Linköping, Eskilstuna, Dingtuna, Hälleforsnäs, Kolbäck, Kimstad, Kvicksund, Linghem, Norrköping, Ransta, Västerås och Sala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.