Föraren körde in i en port till en fastighet i Eskilstuna, i syfte att köra på en person. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt mordförsök i Eskilstuna – bilist försökte köra på man

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan två natten till söndagen försökte en bilist köra på en man i området Nyfors i Eskilstuna. Två män, en i 50-årsåldern och en i 20-årsåldern ska vara anhållna. Det uppger P4 Sörmland.

– Bilen körde in i en port till en fastighet i syfte att köra på en person, vilket misslyckades, sade Peter Ström, vakthavande befäl på polisen under natten.

Ingen kom till skada och under natten pågick en stor polisinsats för att fånga in gärningsmännen. Platsen avspärrades för teknisk undersökning och flera personer togs in till förhör.

– En av de som förhördes var en man i 55-årsåldern. Han anhölls i anslutning till förhöret, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Ytterligare en anhållen

Under söndagen anhölls ytterligare en misstänkt. Det är en man i 20-årsåldern.

Båda männen är skäligen misstänkta för försök till mord, alltså den lägre misstankesgraden.

Enligt källor till SVT Sörmland var den tekniska undersökningen avslutad vid klockan 7 på söndagsmorgonen och bilen bärgad från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.