Regnet skapade trafikproblem under onsdagen Foto: Pontus Stenberg

Flera larm om översvämningar i södra delarna av länet

Uppdaterad
Publicerad

SMHI varnar för stora regnmängder under onsdagen. Upp till 35 mm väntas komma enligt den senaste prognosen. Regnet väntas fortsätta under torsdagen.

Under onsdagseftermiddagen fick Sörmlandskustens räddningstjänst i Nyköping in flera larm om vattenskador och översvämningar. I Lästringe fastnade en bil en viadukt på grund av översvämning. De flesta larmen handlar om vattenskador i byggnader och i källare.

På E4 i höjd med Tystberga ska, enligt polisen, en bil fått vattenplaning och kört in i ett räcke.

– Personerna i bilen ska inte vara skadade, men fick ändå följa med ambulans för kontroll, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver. 

SMHI klass-1 varning för regn

När den förväntade nederbörden överstiger 35 mm regn inom 12 timmar går SMHI ut med en klass 1 varning. Det kan medföra översvämmade källare, risk för stora vattensamlingar och överfyllda dagvattenledningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.