Sarah Blomberg berättar om att behovet av ytterkläder till småbarn är extra stort. Foto: SVT

Stort behov av vinterkläder till barn: ”Vi ser att det ökar”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ett stort behov av vinterkläder till barn i Nyköping, eftersom många familjer har det tufft ekonomiskt. Det menar Nyköpings församling som nu har startat en klädinsamling för att stötta de mest utsatta.

Församlingen i Nyköping märker av en ökning av samtal från ekonomiskt utsatta familjer. En förklaring kan vara att coronapandemin fört med sig en ökad arbetslöshet bland de som även innan hade det tufft.

– Många har inte pengar till julklappar och julmat, säger Sarah Blomberg, socionom vid Nyköpings församling.

Nyköping

Jämfört med det ekonomiska stöd som kyrkan i Nyköping delar ut i form av presentkort i mitten av december, så har församlingen nu tidigarelagt klädinsamlingen och den som är i behov kan redan nu hämta ut en uppsättning barnkläder vid Mariagården i Brandkärr.

Bara att lämna utanför dörren

Där kan även den som vill skänka kläder lämna in dem på coronasäkert vis.

– Det enda kravet vi har är att kläderna ska vara hela och rena, sen är det bara att ställa här utanför dörren, säger Sarah Blomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyköping

Mer i ämnet