Ett 20-tal personer från hemvärnet hjälpte polisen att leta efter den försvunna mannen. Foto: Pontus Stenberg

Försvunnen man i Nyköping hittad och vid ”hyfsat god vigör”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen försvann en man i 30-årsåldern i Nyköping. Efter en stor sökinsats hittades han vid 11.30-tiden på fredagen och var som polisen beskriver det vid ”hyfsat god vigör”.

– Han försvann i centrala Nyköping, men är mer ute i naturen runtomkring Nyköping när vi letar efter mannen, sa Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson under tiden som sökinsatsen pågick.

Flera resurser har letat efter mannen. Under torsdagen med hjälp av hemvärnet, kustbevakningen, helikopter och polisens hundpatruller.

– Uppdraget pågår med oförminskad kraft och vi har inte påträffat den här individen ännu, men önskar fortfarande förvissa oss om att han mår bra. Vi har inte kunnat bekräfta det ännu, sa Johnny Gustavsson då.

Under fredagen fortsatte eftersöket och gruppen Search and Rescue, som brukar hjälpa polisen med att leta efter försvunna personer, anslöt.

– Vi delar in sökningen i olika sektorer, vi söker även efter elektriska spår som exempelvis kortköp och så kollar vi mobilpositionering. Men hittills har inget gett resultat, sa Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson under fredagsförmiddagen.

Vid 12-tiden på fredagen kunde polisen meddela att mannen var funnen och ”vid hyfsat god vigör”. Han hittades utomhus i sökområdet och kommer kontrolleras av ambulanspersonal.

Har mannen varit utomhus hela tiden?

– Vi vet faktiskt inte, men han var i alla fall lite nedkyld nu när en polispatrull hittade honom, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson hos polisen.

Sjöräddningssällskapet hjälpte till med svävare i insatsen i Nyköping där polisen sökte efter en försvunnen person. Foto: Sjöräddningssällskapet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.