Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Stort polistillslag i Årby – åtta anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer mellan 18 och 25 år greps sent på måndagskvällen efter en större polisinsats i Årby. De har anhållits och är misstänkta för grovt narkotikabrott, skriver polisen på sin hemsida.

Strax innan klockan 22 på måndagskvällen slog polisen till mot en lägenhet i bostadsområdet Årby i Eskilstuna. I lägenheten fanns åtta personer som alla greps på plats.

Flera husrannsakningar

Senare under natten gjorde polisen ytterligare husrannsakningar på andra adresser.

De åtta är nu anhållna och misstänks för grovt narkotikabrott.

Polisen uppger att de nu arbetar vidare med förhör och analyser av de beslag som har gjorts.

Förundersökningen leds idag av vice chefsåklagare Charlotta Tanner. Enligt henne fortgår förundersökningen och beslut om häktning ska senast på fredag.

Flera gripanden på kort tid

Det är den tredje omgången frihetsberövanden på en vecka i Eskilstuna. Tidigare har sammanlagt sex personer vid två olika tillfällen gripits och senare häktats misstänkta för grova brott.

– Lokalpolisen har jobbat offensivt för att stävja utvecklingen kopplat mot de grova våldsbrotten, säger tf biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, Robert Åkerström.

Om brotten har några kopplingar till varandra har polisen än så länge inte kunnat säga.

– Det här är fristående ärenden och för tidigt att säga om de kan kopplas till de tidigare kända våldsbrotten, säger Robert Åkerström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.