Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Studievägledarens pluggtips inför höstterminen: ”Våga be om hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Höstterminen är igång och totalt 2 000 nya studenter har börjat på MDU. För många studenter är det första gången man pluggar på ett universitet och för att underlätta studierna behövs en bra studieteknik. Studievägledaren Caroline Sandberg ger dig tre tips för att vässa din studieteknik.

Den här veckan slår Mälardalens universitet i Eskilstuna och Västerås upp portarna på riktigt. Formellt inleds höstterminen förvisso inte förrän på måndag men under fredagen hölls det officiella mottagandet för de cirka 1 000 programstudenter som ska hålla till i Eskilstuna.

Förutom universitetets egen introduktion så inleds också den så kallade rookieperioden då de nya studenterna av Studentkåren ska guidas in i studentlivet under terminens första veckor.

Vi har pratat med några av de färska studenterna – se i videon nedanför vad de väntar sig av den kommande tidens studier.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör studenterna berätta om utmaningarna med att plugga på ett universitet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.