Se hur det såg ut när regnbågståget passerade. Foto: Maria Lapenkova/SVT

Succé för prideparaden i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen gick regnbågståget längs bland annat Drottninggatan, Stortorget och längs med Trädgårdsgatan i Katrineholm. – Jag är lite nervös men mest exalterad över att det verkligen händer. Det är många månaders arbete bakom, säger arrangören Robin Paulonen.

Flera hundra personer samlades vid Tallåsaulan. Stämningen var redan från början på topp, rapporterar SVT:s reporter Maria Lapenkova.

Det bjöds på musik och många hade satsat rejält på utsmyckningar, flaggor och banderoller.

Pridegeneralen Robin Paulonen ropade ut när det var dags att börja tåga. Uppslutningen var massiv och hundratals började att gå ner för Drottninggatan, vidare mot sjukhusparken med målet: Lokstallarna.

Paraden var välorganiserad utan stök. Polisen ville att alla skulle gå i led med fyra personer i bredd och två poliser gick med bredvid tåget, berättar vår reporter.

Hur tänker du kring nattens klotterattack?

– Jag tänker att med varje framsteg så kommer ett motstånd. Det är viktigt att komma ihåg att det här är vår stad. Katrineholm är en stad där man får älska människor – oavsett vem man är eller kommer i från, säger Robin Paulonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.