Branden härjade bara några meter från barackerna i området Hemgården. Foto: Pontus Stenberg

Eldhärjat tält orsakade stora rökmoln

Uppdaterad
Publicerad

Ett eldhärjat tält var orsaken bakom det stora rökmoln som kunde ses i hela Nyköping under måndagsförmiddagen.

Det första larmet inkom vid 11.00-tiden på måndagen, och flera inringare ska ha larmat till SOS sedan dess. Det brann då i ett tält, beläget bara några meter från ett par baracker, i området Hemgården i Nyköping.

Strax efter klockan 12.00 kunde Räddningstjänsten släcka elden, som också ska ha skadat en båt som stod på land i närheten.

– Båten är bränd men ser fortfarande ut som en båt. Tältet är däremot totalförstört, säger räddningstjänstens insatsledare Torbjörn Erström.

Barracken ska ha klarat sig utan större skador, men det var nära ögat menar Torbjörn Erström.

– De står ju bara drygt två meter därifrån. Några fönsterrutor har skadats och färgen på väggarna har blivit svedd. Det var väldigt nära, säger han.

Exakt hur och varför branden startat kan räddningstjänsten inte svara på, men förmodligen startade den inne i tältet, enligt Torbjörn Erström.

Ingen ska ha skadats i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.