Det var stort intresse för invigningen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

”Tar oss in i framtiden”

Publicerad

Idag invigdes Strängnäs nya resecentrum och det var många som tog sig till stadens nya landmärke dagen till ära.

Under invigningen bjöds det både på tal och musik. En av talarna var Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs, som var märkbart nöjd.

”Tar oss in i framtiden”

– Det här är bra för Strängnäs, det tar oss in i framtiden på ett påtagligt sätt.

Stationshuset har varit öppet för allmänheten i över en vecka men nu är det officiellt invigt, tillsammans med busstorget och nya pendlarparkeringar.

Viktigt för hela kollektivtrafiken

På plats var också Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon som lyfte fram det nya resecentrumet som viktigt för både Strängnäs och Sörmland men även tågsystemet i stort. Samtidigt berömde hon Strängnäsbornas tålamod.

– Det har kanske varit lite stökigt under byggnadstiden och jag måste säga att de som bor här i Strängnäs har varit väldigt tålmodiga, men det tror jag beror på att man har väntat på det här.

Dubbelspår klart till sommaren

Arbetet med dubbelspår mellan Strängnäs och Härad fortsätter och beräknas varar färdigt till sommaren 2018. Nästa vecka är tågtrafiken mellan Läggesta och Eskilstuna avstängd på grund av detta, då ersätts tågen med bussar på sträckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer