Tidningen Folket läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Till sommaren lägger tidningen Folket ner, efter 110 år. På torsdagen fick personalen det tunga beskedet.

Tidningens ägare, Eskilstuna-Kuriren AB, lägger ner tidningen till sommaren.

Folket grundades 1905 av arbetarrörelsen i Eskilstuna. Fram till 2012 var Folket en tidning som gavs ut sex dagar i veckan, men efter besparingskrav meddelades att Folket skulle bli en veckobaserad nyhetstidning som kom ut varje söndag.

”Väldigt sorgligt”

– Det här är väldigt sorgligt och en förlust för Eskilstuna och för demokratin och yttrandefriheten. Jag tror att nyhetsrapporteringen blir mer enögd och det förlorar alla medborgare på, säger tidningens chefredaktör Marie Hillblom.

Varför läggs Folket ner?

– Ägaren ser att vi inte når det upplagemål på 3.000 man från början satte när vi blev en endagarstidning. Vi har inte heller kunnat infria de ekonomiska kraven så ägaren tycker inte att det håller längre.

Sista numret i sommar

Vad händer nu?

– Målet är att vi ska fortsätta till sommaren, det innebär tio nummer till. Den 13 juni kommer det sista numret av Folket som sätter punkt för en epok.

Ni är tre anställda, erbjuds ni andra tjänster inom EK-koncernen?

– Det vet vi ingenting om i nuläget, Folket är ju ett eget bolag. Vi har inte kommit så långt i diskussionen än, men vi kommer ju gå in i förhandlingar med arbetsgivaren och vi är tre journalister med stor erfarenhet och kompetens, säger Marie Hillblom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet