Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Erik Kammerland /SVT

Tillfällig kamera ska öka tryggheten i Katrineholm över jul och nyår: ”Kan vara grova brott”

Publicerad

En tillfällig övervakningskamera på Stortorget i Katrineholm ska vara en del av polisens arbete med att stävja brottsligheten över jul och nyår.

– Det är en plats där vi haft lite stökigt tidigare. Det kan vara ganska grova brott som sker i samband med helgerna, säger Ted Bäck, tf kommunpolis i Katrineholm.

Den tillfälliga kameran är en del i polisens kameraprojekt som har till syfte att både öka tryggheten för allmänheten och samtidigt hjälpa polisen i eventuella brottsutredningar.

Att man valt just Stortorget är ingen slump då polisen haft ordningsstörningar där under tidigare jular och nyårsaftnar.

Just nu finns tillstånd för att kameran fram till 12 januari nästa år.

Fler kameror

Enligt honom skulle kamerans tillstånd kunna förlängas om det visar sig att den ökar tryggheten på platsen. Ted Bäck hoppas även att ett flertal andra kameror ska kunna sättas upp i Katrineholm den närmaste tiden.

– Ja, relativt snart. Det handlar om ett flertal platser runt om i kommunen.

I klippet berättar Ted Bäck vad det är för typ av brottslighet som kan förekomma på torget i Katrineholm och varför han menar att kameror är ett bra hjälpmedel för polisen och allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.