Mikael Karlsson, ansvarig fastighetschef, är nöjd med åtgärderna på Tessinskolan. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

”Tillräckligt för en bra arbetsmiljö”

Publicerad
Nya golvmattor är på plats efter att det gått larm om mögel på Tessinskolan i Nyköping. Enligt ansvariga ska detta och ytterligare åtgärder i ventilationen räcka.

På tisdagen fylls gymnasieskolorna i Nyköping av elever igen. På måndagen hade saneringsarbetet, efter mögellarmet innan jul, kommit så pass långt att verksamheten kan dra igång som vanligt.

– Vi hade informationsmöte med lärarna i morse klockan åtta där vi talade om vad vi gjort under de här julveckorna, säger Mikael Karlsson, fastighetschef på kommunfastigheter i Nyköping.

Åtgärderna ska räcka

Det har installerats joniseringsaggregat i all ventilation på skolan samt att golvmattorna i de fyra mest prioriterade rummen har bytts ut. Enligt de ansvariga ska det här räcka för att komma till rätta med problemen.

– Joniseringen och de utbytta mattorna ska ha en så bra effekt så att vi kan ha en bra arbetsmiljö där man inte känner av de här olika spårämnena som finns, säger Mikael Karlsson.

Arbetet fortsätter

Huruvida åtgärderna ger effekt kommer att följas upp. Arbetet fortsätter nu med de övriga utrymmena.

– Ett tack till våra entreprenörer som har jobbat lördagar och söndagar den sista tiden, säger Mikael Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer