Den 30 november i år omkom två personer i en svår trafikolycka vid en påfart till E20 vid Åkers Styckebruk. Foto: Pontus Stenberg.

Två döda i trafikolycka vid E20 – tredje person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har dött i en allvarlig trafikolycka vid en påfart till E20 i Strängnäs kommun, uppger polisen. En tredje person är allvarligt skadad.

Olyckan skedde vid halv tolvtiden på en bro över E20 precis vid påfarten vid Åkers styckebruk i Strängnäs kommun. Enligt räddningstjänsten är det en personbil som krockat med något slags mindre transportfordon.

Två personer, en man och en kvinna i 80-årsåldern, som färdades i personbilen, transporterades till Mälarsjukhuset i Eskilstuna, men deras liv gick inte att rädda. Föraren i den andra bilen har förts med helikopter till Karolinska.

– Läget för den patient som fördes till Karolinska Universitetssjukhuset efter olyckan är stabilt, skriver presstjänsten i ett mail till SVT.

Orsaken oklar

När SVT talade med räddningstjänsten vid 13.20-tiden var beskedet att deras personal precis lämnat platsen. Hur olyckan gick till är oklart.

– Det är svårt att svara på om det var en frontalkrock eller inte för bilarna stod ganska långt ifrån varandra. Det får väl polisens förundersökning utreda, säger Anders Ellow, inre befäl på räddningstjänsten.

Anhöriga till de avlidna är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.