Tre misstänkta figurerar i utredningen kring tonårsmordet i Nyfors den 17 september. En 16-årig pojke är häktad, de andra befinner sig på fri fot. Foto: Frida Johansson, SVT

Tre misstänkta i Nyforsmordet – bara en i häktet

Publicerad

Den 16-årige pojke som suttit häktad i en månad misstänkt för mordet i Nyfors den 17 september är inte den enda personen som figurerar i mordutredningen. Åklagaren tror att två andra personer är inblandade, vilket Eskilstuna-Kuriren var först att rapportera om.

De två andra personerna tilldelades varsin offentlig försvarare den 6 respektive 14 oktober. De är inte frihetsberövade utan befinner sig på fri fot. Enligt åklagaren Maria Edström finns det inga planer på att begära dem häktade i nuläget.

Polisen har tidigare sagt att deras teori är att det var en ensam gärningsman som utförde själva mordet. Vad de två andra är misstänkta för vill inte Maria Edström berätta.

– Inte i det här läget, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonårsmordet i Nyfors

Mer i ämnet