Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller ryckte ut till campingen efter larmet. Foto: Pontus Stenberg

Efter rånmordet vid camping i Katrineholm: Två döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 21 respektive 36 år gamla, döms för inblandning i händelsen som ledde till mordet på Djulö camping i Katrineholm i juli. Båda männen döms till fleråriga fängelsestraff.

I somras höggs en man till döds med kniv vid Djulö camping i Katrineholm. Tre män misstänks ha varit inblandade i händelsen. Två av dem har nu dömts av tingsrätten i Nyköping. Den tredje mannen är internationellt efterlyst och har ännu inte gripits.

Avled efter knivrån

Av domen från Nyköpings tingsrätt framgår att offret, en man 20-årsåldern, lurats till Djulö camping i sällskap med en annan man. På plats blev mannen knivhotad, rånad och senare mördad.

Enligt domen ska 36-åringen varit på plats för att råna offret på en större summa pengar. Han var då i sällskap med mannen som nu är flykt och det är den mannen som enligt 36-åringen ska ha utdelat de dödande knivhuggen.

Fem års fängelse

Tingsrätten anser att 21-åringens roll har bestått i att han körde 36-åringen och den misstänkte mördaren till Djulö camping. Han ska också ha lurat iväg den mördade 20-åringens sällskap under förspeglingen att de skulle ta en biltur.

Efter rånmordet ska 21-åringen ha plockat upp de två gärningsmännen och kört dem därifrån.

Tingsrätten menar att 21-åringen har gjort sig skyldig till grovt rån och dömer honom till fem års fängelse.

Döms även för vapenbrott

36-åringen, som är skriven på en adress i Flen, har även varit inblandad i annan brottslighet. Efter rånmordet hittade polisen en pistol i en väska som tillhörde 36-åringen.

I ett separat ärende döms 36-åringen även för att ha varit inblandad när en äldre kvinna bosatt i Eskilstuna kommun lurades på sammanlagt 57 000 kronor genom ett bedrägeri-

36-åringen fälls för penningtvättsbrott, grovt vapenbrott och rån och döms av tingsrätten till fängelse i tre år och nio månader.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln hade 36-åringen och 21-åringens roller i råndramat förväxlats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.