Det var vid Djulöbadets camping som mannen misshandlades till döds en sommarkväll i år. Foto: Pontus Stenberg

Två män åtalas för inblandning i campingmordet vid Djulö i Katrineholm

Publicerad

En man misshandlades till döds vid Djulöbadets camping i Katrineholm i somras. Nu åtalas två män för grovt rån och sökandet efter en tredje gärningsman fortsätter.

Det var den 3 juli som en man i 20-årsåldern överfölls av tre män och misshandlades till döds vid Djulöbadets camping.

Enligt åtalet hade mannen, som var hemmahörande i Stockholm, uppmanats att åka till Katrineholm för att göra en affär. Väl på plats lurade de tre misstänkta männen iväg honom till campingen, enligt åtalet, där han rånades på 50 000 kronor och knivhöggs på flera ställen på kroppen.

– Det här är ett rån som har gått överstyr, säger åklagare Fredrik Beijar.

En av de åtalade är misstänkt för att ha lurat och fört med mannen till platsen. Den andre åtalade mannen ska i sin tur ha väntat in dem på brottsplatsen där han tillsammans med en tredje man ska ha hotat och huggit offret med kniv.

Internationellt efterlyst

Den tredje misstänkte mannen är sedan i juli häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord. Han är internationellt efterlyst.

– Vi har inte fått in några nya uppgifter om honom gällande var han kan befinna sig. Enligt de uppgifter som de två åtalade har kommit med så är det han som har varit den mest aktiva i misshandeln, men det går inte att utesluta att de skyller på honom, säger Fredrik Beijar och fortsätter:

– Men jag kan inte bevisa att de här två haft uppsåt att döda.

De två nu åtalade nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller ryckte ut till campingen efter larmet. Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.