Personalen på förskolorna Regndroppen och Lasstorp kommer att flyttas till andra förskolor. Foto: Pontus Lundahl/TT

Beslutet: Två förskolor i Katrineholm läggs ner – föds för få barn

Publicerad

Förskolorna Lasstorp och Regndroppen i Katrineholm ska stängas. Detta har bildningsnämnden i kommunen beslutat då man ser en kraftig minskning av antalet barn.

Från och med augusti nästa år kommer förskolorna att vara ett minne blott. Enligt nämnden föds färre barn och antalet som flyttar till kommunen täcker inte upp för minskningen.

– Jag förstår att det här påverkar både personal och föräldrar och kan skapa oro hos barnen. Samtidigt handlar det om att vi måste göra det vi bedömer är rätt utifrån ett barnperspektiv, säger nämndordförande Ulrica Truedsson (S) på kommunens hemsida.

Förändringen innebär att barnen som går på Lasstorps förskola kommer att få gå över till Karamellen, som ligger nära. Barnen som går på Regndroppen får byta till intilliggande Näverstugan. Personalen flyttas också till dessa förskolor och kommer, om möjligt, att arbeta vidare med de barngrupper de arbetar med idag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.