Foto: Filip Lundh

Två häktade misstänkta för dödsskjutningen i motionsspår

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar för alla de tre männen som misstänks för inblandning i mordet i Årbyskogen i norra Eskilstuna. Två av männen har häktats. En har försatts på fri fot.

Det var den 24 augusti som en 41-årig man sköts till döds med flera skott i motionsspåret i Årbyskogen. I tisdags lyckades polisen gripa två misstänkta män. En 20-åring misstänkt för mord alternativt skyddande av brottsling och en 27 åring misstänkt för skyddande av brottsling.

På torsdagen greps ytterligare en man, en 32-åring misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Mordet i Årbyskogen

När häktningsförhandlingarna var klara stod det klart att 27-åringen släpptes. Tingsrätten tyckte inte att det fanns tillräckligt med bevis för häktning.

20-åringen blev häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Även 32-åringen häktades. På sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Årbyskogen

Mer i ämnet