Det var i januari i år som en butik i Eskilstuna utsattes för rån. Nu åtalas två män misstänkta för brottet. Foto: SVT

Män misstänks ha hotat och handfängslat butikspersonal i Eskilstuna

Publicerad

De två män som misstänks för rån mot en butik i Eskilstuna i januari i år ställs nu inför rätta. Enligt åtalet ska männen ha tvingat till sig elektronikvaror för över 200 000 kronor med pistolliknande föremål. 

Det var den 2 januari som butiken Kontorab i Eskilstuna rånades.

Enligt åtalet har en av de misstänkta männen kommit in i butiken omaskerad och “rekat” en stund innan brottet. När butiken var tom på kunder ska mannen har ringt till den andre mannen som då kommit in maskerad i butiken med ett pistolliknande föremål.

Den maskerade mannen ska sedan ha hotat personalen och satt handfängsel på dem.

Männen, som båda är i 40-årsåldern, åtalas nu misstänkta för rån. En av dem har erkänt brott i förhör medan den andre mannen har nekat.

Åtalas för andra brott

Männen åtalas även misstänkta för andra brott som har ägt rum under samma dag. Den ena för narkotikabrott och den andra för ringa narkotikabrott. Dessa har männen erkänt i förhör. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.