Ett stort område spärrades av i samband med händelsen. Foto: Tobias Sternhag / Etunawebben

Man besköts under MC-jakt – två män åtalas misstänkta för mordförsök i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

I höstas besköts två män i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna. Nu åtalas två män misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Det var på kvällen den 15 oktober förra året som de åtalade männen ska ha skjutit mot två andra män i Råbergstorp. De åtalade männen, som är i 25-årsåldern, ska sedan ha följt efter en av de männen på motorcykel och avlossat flera skott. Ingen person skadades i samband med händelsen.

”Våldsaktörer i kriminellt nätverk”

De två åtalade männen kunde gripas kort efter skjutningen och anhölls sedan misstänkta för mordförsök. Eftersom de enligt åtalet bar skarpladdade vapen åtalas de även misstänkta för grovt vapenbrott.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Det är i undantagsfall som den här typen av brott leder till åtal. Polisen har gjort ett gediget arbete under förundersökningen. Det är tack vare det och att målsäganden och vittnen medverkar som åtal har kunnat väckas, säger kammaråklagare Åsa Kullgren i ett pressmeddelande.

De misstänkta männen nekar till brott.

– De är båda kända av oss som två våldsaktörer i ett kriminellt nätverk i Eskilstuna, sa lokalpolisområdeschef Christer Sjöqvist efter händelsen.

Flera våldsdåd

Skjutningen i Råbergstorp är en av flera våldsdåd under hösten i Eskilstuna. Dagen innan händelsen i skadades en person i samband med en skottlossning i närheten av en skola i den närbelägna stadsdelen Fröslunda. Och en månad senare skadades en 14-årig pojke i en skottlossning i samma stadsdel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet