Foto: Pontus Stenberg/Frilans

14-åring skjuten i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En 14-årig pojke vårdas med skottskador efter en skjutning i ett bostadsområde i Eskilstuna på lördagskvällen. Skadeläget är allvarligt men stabilt. Enligt uppgifter till SVT har en person setts springa från brottsplatsen.

– Ingen har ännu gripits, säger Björn Öberg på polisregion Öst.

Det var vid 16.39 på lördagen som allmänheten ringde in till polisen om en misstänkt skottlossning i området Fröslunda i Eskilstuna.

– Första polispatrullen var snabbt på plats och påträffade en skottskadad person utomhus. Det är en kille i tonårsåldern som är skadad och han fördes till sjukhus, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Polisen är på plats med en stor resurs i Fröslunda. Foto: Pontus Stenberg/Frilans

Enligt Mälarsjukhuset vårdas en 14-årig pojke för skottskador där. Han är svårt skadad men läget beskrivs som stabilt.

Sågs springa från platsen

– Vi vill inte gå in specifikt hur han blev skadad eftersom det kan påverka vittnesmål.

Polisen kan i nuläget inte svara på frågor om bakgrunden till skjutningen. Under lördagskvällen genomfördes tekniska undersökningar på platsen och polisen hörde vittnen. På söndagsmorgonen hade ännu ingen gripits.

– Nu kommer vi att kartlägga all den information vi samlat in. Vi har hållit många förhör med vittnen i området och nu ska allt inhämtat material analyseras, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Enligt uppgifter till SVT har en person setts springa från brottsplatsen.

Foto: Google/SVT

Flera skjutningar i området

Polisen uppmanar eventuella vittnen att höra av sig.

– Vittnesuppgifter är väldigt viktiga för oss. Vi har pratat med personer i närheten och vi kommer prata med fler. Vet man något om händelsen får man gärna ta kontakt med oss på plats om det är möjligt, eller kontakta oss via 114 14, säger Dennis Johansson Strömberg.

Fröslunda klassas som ett utsatt område av polisen och drabbades av skottlossning även i oktober. Då blev en man i 20-årsåldern allvarligt skadad i samband med en skottlossning vid en skola, en händelse som bevittnades av skolbarn.

– Det är flerfamiljshus och problem med hög kriminalitet och litet förtroende för myndigheter, säger SVT:s reporter på plats, Otilia Bogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.