• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Totalt rymde åtta personer från Migrationsverkets förvar i Flen under natten till lördagen. Foto: SVT

Två saknas efter rymning från Migrationsverkets förvar

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen rymde åtta personer från Migrationsverkets förvar i Flen. Två personer är fortfarande försvunna och är efterlysta av polisen.

Personerna ska ha tagit sig ut genom ett fönster under fredagsnatten.

Polisen hittade sex av dem en kort stund senare, men två av dem är alltså fortfarande försvunna.

”Förbättra våra skalskydd”

Ett liknande rymningsfall inträffade under natten till fredagen på Migrationsverkets förvar i Kållered, då 14 personer rymde.

– Vi ser mycket allvarligt på varje rymning eller rymningsförsök. Det viktiga för oss nu är att utreda hur det kunde gå till och se till att förbättra våra skalskydd, säger Torbjörn Nyberg, chef för Migrationsverkets förvarsavdelning, i ett pressmeddelande.

20-tal personer rymde

Förra året rymde totalt 23 personer från Migrationsverkets förvar runt om i landet. Totalt har myndigheten 357 förvarsplatser, fördelade i Flen, Åstorp, Kållered, Märsta och Gävle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.