Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dagen efter mordet smyckades brottsplatsen med blommor och ljus. Hör Oscar Nissfolk, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, berätta om utredningsläget efter dödsskjutningen. Foto: SVT

Två släppta på fri fot efter dödsskjutning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Två mordmisstänkta personer har släppts på fri fot efter måndagens dödsskjutning i Eskilstuna. Två andra personer som misstänks för grovt vapenbrott är frihetsberövade. Nu avslöjar polisen även att en knivskärning skedde ungefär samtidigt som morddramat.

Det var under måndagen som en man i 25-årsåldern sköts till döds vid Bellmansgatan i Eskilstuna. Fyra personer greps misstänkta för inblandning i dådet.

Under tisdagseftermiddagen meddelade polisen att de två personer som misstänks för mordet släppts på fri fot eftersom bevisläget inte räcker. Misstankarna mot de två personerna ska dock finnas kvar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Vi söker vittnen till den här händelsen kopplat till mordet. Vi vill komma i kontakt med personer som har filmat eller fotat, säger Oscar Nissfolk, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Samtidigt är två andra personer anhållna av åklagare för grovt vapenbrott. Det brottet ska dock inte ha med själva mordet att göra.

Polisen berättar även att en knivskärning skett i närtid till mordet – men det finns ingen misstänkt för det brottet och inte heller den händelsen ska vara kopplad till själva skjutningen.

Trots att de två personer som misstänks för mordet släppts på fri fot uppger polisen att utredningsläget är gott.

Måndagens skjutning var den tredje i Eskilstuna inom loppet av tre dygn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet