Polisen söker två personer efter ett rån i Viptorp i Eskilstuna på onsdagseftermiddagen. Foto: Tobias Sternhag

Två till sjukhus efter restaurangrån – misstänkta rånarna gripna

Uppdaterad
Publicerad

Klockan var tjugo i två på onsdagseftermiddagen när polisen fick larm om ett rån på en restaurang i området Viptorp i Eskilstuna. Två anställda på restaurangen fick föras till sjukhus och polisen kunde senare gripa två misstänkta gärningsmän.

De två rånarna var beväpnade med ett tillhygge av något slag. Enligt polisen kom rånarna över dagskassan i form av en okänd mängd kontanter, och därefter lämnade de platsen i en bil. Det är oklart om det fanns några gäster på restaurangen under rånet.

Polisen i Eskilstuna inledde en rånarjakt och tog hjälp av kollegor i andra län. De efterfrågade bland annat tips från allmänheten.

– Stressade personer som begått ett rån kan bete sig lite konstigt, kanske försöka gömma bilen på en mindre väg eller liknande. Det är inte helt ovanligt, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Bilen hittades i Myrtorp

Vid 15-tiden hittade en polispatrull bilen som gärningspersonerna lämnat platsen i. Den stod parkerad i området Myrtorp i Eskilstuna. Strax därefter kunde två personer, två män i 25- respektive 45-årsåldern, gripas av polisen. De är nu misstänkta för grovt rån.

Polisen spärrade inledningsvis av restaurangen och genomförde en teknisk undersökning. Avspärrningarna hade dock hävts redan vid 16-tiden.

De restauranganställda fördes till sjukhus med ambulans men de tros inte ha några livshotande skador, enligt polisen. Den ena personen uppges ha en sårskada på handen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.