Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen gör en brottsplatsundersökning i Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Två våldsbrott i Nyköping – en misstänkt skottskadad

Uppdaterad
Publicerad

Två personer i 20-årsåldern misshandlades i Nyköping under lördagskvällen. En person åsamkades skador på kroppen med någon form av tillhygge och den andra har en misstänkt skottskada i ett ben.

Det var vid 22.30-tiden som polisen larmades om de bägge våldsbrotten. Polisen utreder de respektive fallen som synnerligen grov misshandel alternativt grov misshandel och brottsplatserna har spärrats av. Man utesluter inte att det finns en koppling mellan ärendena.

Båda två har förts till sjukhus, där de nu behandlas. Sjukhuset uppger att tillståndet för den ene är stabilt. Den andres tillstånd är okänt.

Stora avspärrningar

Polisen är förtegen om vad som har hänt men uppger att de inte kan utesluta ett samband mellan händelserna som har skett i närheten av varandra. Under natten har cirka 100 meter av Mariebergsvägen i stadsdelen Brandkärr varit avspärrad. Även en en gång- och cykelväg mellan Mariebergsvägen och Gruvvägen var avspärrad.

Ingen frihetsberövad

Polisen tror att någon som var ute efter specifikt de drabbade personerna.

– Ja, det är inte så att allmänheten i Nyköping ska vara oroliga att drabbas av en sådan här händelse, säger Lars-Göran, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Strax efter klockan ett hade polisen ingen frihetsberövad eller misstänkt.

– Vi har hittat vittnen som vi förhör, vi har förhört de inblandade, vi har sökt med våra hundar och har gjort brottplatsundersökningar. Det är där vi är nu, säger Lars-Göran Nilseryd,

Händelserna rubriceras i nuläget som synnerligen grov misshandel, men de kan komma att ändras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer