Mästerskapsdebutanten Elin Strand från Eskilstuna var nöjd trots förlust i bronsmatchen. Foto: SVT

Undervattensmästerskap avgjordes i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Nordiska mästerskapen i undervattensrugby avgjordes i Katrineholm under söndagen. En ung debutant från Eskilstuna utgjorde ett av få svenska glädjeämnen runt bassängen.

19-åriga Elin Strand från Eskilstuna gjorde sitt första mästerskap som senior när NM avgjordes i Duveholmshallen i Katrineholm på söndagen. Och trots att Sverige slutade sist i och med förlusten i bronsmatchen mot Danmark så var det en sprudlande glad debutant SVT mötte efteråt.

– Jag har spelat tre år med juniorlandslaget och jag har precis börjat min seniorkarriär så jag ska absolut satsa. Nästa gång blir det VM.

Så detta gav mersmak?

– Ja, det här är så jäkla kul, säger Elin Strand.

Direkt på Youtube

Alla matcher sändes direkt på Youtube och för publiken på plats hade det ordnats med storbildsskärm. Klubbarna SDK Näcken från Katrineholm och Nautic från Eskilstuna delade på arrangörsskapet.

– Det är väldigt spännande när det kommer åtta starka lag som ska representera sitt land. Det är ett litet badhus med god stämning mellan lagen och mycket hjärta i det hela, säger arrangören Mats Gunnarsson.

Danmark och Norge tog guld

Danmark vann mästerskapet på herrsidan i final mot Norge och i damfinalen besegrade Norge Finland.

Ett reportage från dagens tävlingar hittar du under söndagskvällen i SVT Play.

Undervattensrugby

  • Spelas i 2x15 minuter
  • Sex spelare i varje lag
  • Allt spel sker under vattenytan
  • Mål görs i korgar som står på botten
  • Bollen är fylld med saltvatten och sjunker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.