Flera polisbilar anlände till Årby efter skjutningen mot pizzerian den 2 mars. Foto: Casper Sandberg

Ung man häktad för skott mot pizzeria i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En 18-åring har häktats av Eskilstuna tingsrätt misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter en skjutning mot en pizzeria.

Det var i början av mars som flera skott avlossades mot en pizzeria i stadsdelen Årby, där flera personer befann sig. Mannen greps under den gångna helgen och häktades under tisdagen på sannolika skäl misstänkt för brotten.

– Nu går utredningen in i ett intensivt skede med vittnen och analyser, säger chefsåklagaren i Eskilstuna, Marcus Ekman.

Skjutningar i Eskilstuna

Varför skotten avlossades mot pizzerian vill inte Marcus Ekman gå in på. Ingen person ska ha skadats i samband med skjutningen.

Den misstänkte 18-åringen nekar till brott.

Tidigare misstänkt för skjutning

Han var tillsammans med två andra tonårspojkar tidigare misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter en skjutning i Nyfors den 29 januari 2021.

Trion begärdes häktade men bevisningen räckte inte. Istället omhändertogs pojkarna omedelbart av socialtjänsten med stöd av Lagen om vård av unga (LVU). Misstankarna mot trion avskrevs längre fram och ärendet är nu helt nedlagt.

18-åringen har tidigare dömts för grov misshandel, misshandel och narkotikabrott efter att ha tillsammans med flera andra unga misshandlat en 21-årig man i centrala Eskilstuna en sommardag 2022.

I handlingar som SVT begärt ut framgår det att polisen har gjort flera orosanmälningar mot 18-åringen efter att han umgåtts i kriminella kretsar, enligt polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Den kriminella världen kan locka många, säger Fredrik Nätterlund, chef för områdespolisen i Strängnäs. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet