Polisen har larmats om en skottlossning i Årby i Eskilstuna. Foto: Casper Sandberg

Skottlossning i Eskilstuna – utreds som mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning skedde i Eskilstuna under lördagskvällen. Ingen person ska ha skadats – men flera personer befann sig i lokalen det sköts mot.

– Det är en skarp skottlossning, vi har hittat spår på platsen som belägger det, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson.

Det var efter klockan 20.15 som polisen larmades om höga smällar i stadsdelen Årby i Eskilstuna.

– Det ser ut att vara en pizzeria som det skjutits mot tidigare, som det handlar om, säger polisens vakthavande befäl Jonas Schånberg.

Ingen person ska ha hittats skadad och ingen är gripen.

– Det är oklart om man har försökt skjuta någon som varit inne i fastigheten eller om det skett utanför, säger Linus Maxe, befäl på polisen.

Avspärrningar hävda

Området spärrades av under kvällen, men avspärrningarna hävdes strax efter midnatt.

– Nu ska vi sammanställa vittnesuppgifter, det är en hel del så klart, säger Johnny Gustavsson.

Flera skjutningar

Flera skottlossningar har ägt rum i Årby de senaste åren. I september förra året sköts en man i 30-årsåldern i området.

Om händelsen på lördagskvällen har någon koppling till gängkriminalitet är ännu svårt att säga, enligt polisens presstalesperson.

– Men det är inte alla som går omkring med ett skarpladdat vapen på stan och får för sig att skjuta in i en lokal där det finns folk, så någon form utav kriminalitet handlar det om, säger Johnny Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.