Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen väljer nu att gå ut med bild och övervakningsvideo från lekplatsskjutningen i Årby för att kunna få in fler vittnesuppgifter från allmänheten. Foto: Polisen/SVT

Här färdas misstänkta skytten mot lekplatsen i Årby i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Efter ungefär 230 förhör och extra insatta resurser från polisregionen finns fortfarande ingen misstänkt för skjutningen på lekplatsen i Årby i Eskilstuna i augusti. Nu vänder sig polisen till allmänheten i hopp om att få in uppgifter som kan ta utredningen vidare.

Det var den 26 augusti som en person körde in i Årby på en elscooter och på kort tid avlossade närmare tio skott vid en lekplats. En kvinna och en femårig pojke skadades, och hittills har ingen kunnat gripas för brottet. 

Ovanlig elscooter

Utredningen har pågått intensivt sedan augusti och polisen har genomfört uppåt 230 förhör. De har även beslagtagit vad de tror är gärningsmannens elscooter. Ett fordon av märket Vässla som de nu ber allmänheten om hjälp att ta reda på mer information om.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Det är en väldigt ovanlig elkick som vad jag förstått är väldigt dyr, säger Christoffer Bohman som är chef för utredningssektionen för polisen i Sörmland.

Medhjälpare

Polisen har nu valt att dela med sig av bild och övervakningsvideo från händelsen för att kunna samla in mer information. Framförallt handlar det om uppgifter om vem som kört elscootern före, under och efter skjutningen – men också om en ytterligare person som ska ha följt med gärningsmannen till Årby på en vanlig elsparkcykel.

– Vi har olika teorier, och för att stärka de här teorierna behöver vi hjälp av allmänheten. Vi har hållit i de här förhören, vi har elkicken, och nu behöver vi ytterligare vittnesuppgifter kring händelseförloppet. Och det är därför vi går ut med det här just nu, säger Christoffer Bohman.

Se bilder från utredningen och hör polisen berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet