Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polischefen Christoffer Bohman om utredningen kring skjutningen vid en lekplats i Eskilstuna för två månader sedan. Foto: SVT

Polischefen om lekplatsskjutningen i Eskilstuna: ”En av våra mest resurssatta utredningar”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det drygt två månader sedan det skedde en skjutning i närheten av en lekplats i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Ett barn i femårsåldern och en kvinna skadades av rikoschetter. Det har varit mer än 20 skjutningar i Eskilstuna i år och polisen har fått extra resurser med anledning av det ökade våldet.

– Vi har behövt och kommer att behöva den här hjälpen i en tid framöver, säger Christoffer Bohman, chef utredningssektionen polisen Sörmland.

Enligt Christoffer Bohman handlar inte arbetet mot skjutvapenvåldet bara om att ha resurser ute på fältet för att förebygga eventuella kommande skjutningar.

– Mycket handlar också om att utreda de händelser som redan har varit för att låsa in folk, säger han.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Analyserar frihetsberövanden

Att låsa i folk kan få konsekvenser för den kriminella miljön.

– Det rubbar deras cirklar, vilket är positivt för oss som vill störa ut deras kriminella verksamhet. Men det kan också skapa vakuum i den kriminella miljön vilket i sin tur kan föda mer våld. Frihetsberövande är något vi analyserar för att se hur det påverkar miljön, säger Christoffer Bohman.

I klippet hör du mer om utredningen kring skotten vid lekplatsen och de extra resurser som polisen har fått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet