Hör EM-guldmedaljören Moa Hjelmer berätta varför hon tränar friidrottsknattar i Trosa. Foto: SVT/Anna Falk

Unga friidrottare fick träna med EM-stjärna

Publicerad

Moa Hjelmer har ett EM-guld i 400 meter, ett svenskt rekord och en hel drös SM-guld på meritlistan. Somrarna tillbringar hon gärna på mormors lantställe i Trosa och på fredagen gav hon sina bästa träningstips till ortens unga friidrottare.

– Jag är väldigt glad att det finns en riktig arena här nu, säger Moa Hjelmer och berättar att det blir 2–3 pass i veckan på löparbanorna intill Skärlagsskolan i Trosa – med siktet inställt på att toppa formen i augusti, då SM i friidrott arrangeras denna speciella och tävlingsfattiga säsong.

Under fredagens träning med barnen och ungdomarna i Trosa-Vagnhärad SK friidrott blev det bland annat reaktionsträning och häckteknik. Kul och lite pirrigt att få träna med en friidrittsstjärna, tyckte sexåriga Amanda Gränne som nu funderar på att byta favoritgren från diskus till 400 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.