Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Extra viktigt i år”. Hör Stefan Zumaeta vid kommunen om de aktiviteter som ska hålla ungdomarna sysselsatta i sommar. Foto: SVT

Sommaraktiviteterna som ska ge unga hopp – efter oron i Eskilstuna

Publicerad

I år blir det sommartorg på flera platser i Eskilstuna. Tanken är att ge barn- och ungdomar ett bra och meningsfullt sommarlov.

– Det har varit oroligt i stan och då är det extra viktigt att visa ungdomarna att det finns hopp och roliga aktiviteter att göra, säger Stefan Zumaeta, enhetschef för Ung fritid och mötesplatser i Eskilstuna.

Sommartorgen ska erbjuda besökarna kostnadsfria aktiviteter och scenuppträdanden. Aktiviteterna ordnas bland annat av föreningar och kommunala verksamheter.

– Många kanske inte har möjlighet att ta sig i väg på något sätt och vi vill att när ungdomarna kommer tillbaka till skolan ska det ha haft ett bra sommarlov, säger Stefan Zumaeta.

Miljoner till lovaktiviteter

Sommartorg kommer att finnas i Fröslunda, Skiftinge, Nyfors, Årby och Torshälla. Även på Fristadstorget och Östra torget kommer det att vara aktiviteter.

Totalt lägger Eskilstuna kommun 4,6 miljoner kronor på en rad aktiviteter under sommarlovet, där sommartorgen är en del.

I videoklippet ovanför hör du mer om aktiviteterna som anordnas i sommar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.