Hör Ulla-Britt Larsson berätta om röstkort som tycks ha kommit bort, och distributionsbolagets svar. Foto: SVT

Uppgifter till SVT: Flera i Nyköping har inte fått sina röstkort

Uppdaterad
Publicerad

Den 19 september är det kyrkoval i Sverige och redan nu går det bra att förtidsrösta. Men i Nyköping vittnar politiker om att invånarna klagat på att de inte har fått hem sina röstkort.

– Så får det inte gå till, säger Ulla-Britt Larsson (VK), kyrkorådsordförande i Nyköping.

Det är ännu oklart hur många personer det kan röra sig om, men politiker som SVT har pratat med, som ställer upp i kyrkovalet, vittnar om flera fall.

En av dem som inte har fått något röstkort är Gullevi Ankarsand.

kyrkovalet 2021

– Så jag var tvungen att uppsöka kyrkan för att fråga. I min trappuppgång vet jag att det är flera som inte har fått röstkort, säger hon.

Ska göra kontroller

Distributionsbolaget Svensk hemleverans har skickat ut röstkorten i Nyköping. De säger att det rör sig om ett fåtal returer som har kommit till bolaget, men att man nu ska göra ytterligare kontroller för att se om det finns några brister i distributionen.

Hör bolagets vd Mattias Ternstedt svara på kritiken, i klippet ovan. Hör även politikern Ulla-Britt Larsson berätta om röstkorten som kommit bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kyrkovalet 2021

Mer i ämnet