Ett uteställe i Nyköping får en varning av kommunen efter en stökig julhelg. Foto: TT

Uteställe i Nyköping prickas efter stökig julhelg

Publicerad

Ett uteställe i Nyköping får en varning av kommunen efter att det varit stökigt på stället under juldagsnatten. Berusade personer ska ha serverats mer alkohol och gäster ska ha klämts när det blev för trångt i entrékön.

Polisen genomförde en tillsyn på nattklubben Domino under juldagsnatten. Då konstaterade inspektören att många personer serverades alkohol trots att de var kraftigt berusade.

Såhär beskrivs ett sällskap: ”minst tre personer som hade hängiga ögonlock, sluddrande tal och raglande gång på grund av berusning.”

Fick svårt att andas

Det fanns även spya på golvet och på grund av det hårda trycket på entrén uppfattade polisen att det inte gjordes någon kontroll av nykterhet när besökarna släpptes in.

Kösystemet fungerade inte heller, då många gäster blev klämda mot staketet. Patrullen fick dra en flicka över staketet som blev klämd och hade svårt att andas.

Enligt polisen fick flera gäster panik då de klämts i entrédörren till altanen, där många gäster försökte passera.

Nu får utestället en varning av kommunen.

Ska gå utbildning

Ägaren till Domino skriver i sitt svar till kommunen att gästerna inte har överserverats och att man hade bra koll på berusningsnivån under kvällen.

Man känner inte heller igen polisens beskrivning om att det skulle ha funnits spya i lokalen. Kontroll av nykterhet gjordes i den mån det gick. Flera gäster ska ha också ha nekats inträde på grund av att de var berusade, enligt ägaren.

Krögaren känner inte heller till att gäster ska ha blivit klämda i kön. Men rutinerna kommer att ses över, ett nytt kösystem ska genomföras och personalen ska skickas på utbildning om ansvarsfull alkoholservering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.