Magdalena Lind, säkerhetschef på Strängnäs kommun. Foto: Otilia Bogen

Väktare ska söka upp unga i Strängnäs

Publicerad

Skadegörelse och ungdomsgäng som skapar otrygghet har varit ett återkommande problem sedan invigningen av Strängnäs resecentrum i vintras. Nu har kommunen tecknat ett nytt bevakningsavtal som bland annat innebär att väktarna ska söka kontakt med unga.

Det var i samband med att avtalet skulle förnyas som vissa förändringar i kontraktet gjordes. Väktarna ska bli mer synliga, men också bygga långsiktiga relationer med ungdomar, till exempel genom att besöka fritidsgårdar.

Rörliga ordningsvakter

Förutom det nya bevakningsavtalet har Strängnäs kommun också fått tillstånd att ha ordningsvakter i centrum. Det har funnits tidigare på vissa platser, till exempel Präntaren och resecentrum. Nu ska de ha möjlighet att röra sig i hela centrum. Ordningsvakter är utbildade av poliser och har större befogenheter än väktare. De får till exempel omhänderta personer.

Ska bli tryggare

– Vi förväntar oss att trygghetskänslan ökar i Strängnäs, säger Magdalena Lind, säkerhetschef i Strängnäs kommun.

I klippet ovan berättar hon mer om nyheterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strängnäs

Mer i ämnet