En man i 30-årsåldern avled efter att ha hittats skottskadad på Östermalm. Foto: Pontus Stenberg

Vittnen hörde flera smällar

Uppdaterad
Publicerad

Under den näst sista rättegångsdagen om mordet på Galléengatan i Eskilstuna hördes idag flera vittnen.

Och de två män som misstänkts för att ha dödat den 29-åriga mannen fortsätter att förneka brott.

Flera vittnen berättade idag att de hört flera kraftiga smällar natten till den 15 oktober förra året. Strax därefter ska ett av vittnena ha sett två maskerade personer lämna platsen i den misstänkta flyktbilen – en vit Volvo. Vittnet tog också ett foto på bilen som visades upp under rättegången.

– Vi har starka vittnesuppgifter och det är en väldigt bra bevisning, säger kammaråklagaren Thomas Bergström.

Dödsskjutningen på Östermalm
Thomas Bergström, kammaråklagare. Foto: SVT

De två huvudmisstänkta, en 26-årig och 27-årig man från Avesta, förnekar brott och har varit fåordiga under rättegången.

– De förnekar brott och berättar inte särskilt mycket och det kan ha sina orsaker. Både jag och mina medförsvarare kommer att komma in på det under pläderingen och det är inget jag vill prata om nu, säger advokaten Lars Jähresten.

Vittne ändrade sina uppgifter

Under den näst sista rättegångsdagen kom nya uppgifter kring hur många vapen som gärningsmännen egentligen haft under mordnatten. Ett vittne hade under polisförhör sagt att han sett ett större hagelgevär, men under rättegången sa han att han sett två vapen.

– Jag tycker att det är en oklar omständighet som helt plötsligt har dykt upp och det talar till min klients fördel. Det finns en del oklara omständigheter kring det här ärendet, men vi får se om det räcker för att de ska bli frikända, säger Lars Jähresten.

– En av de misstänkta männen hade en replika av en revolver när han greps men om den revolvern användes vid det här tillfället för att förstärka hot kan jag bara spekulera kring, säger Thomas Bergsröm.

Sista rättegången är nu på fredag och då kommer slutpläderingarna att hållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Östermalm

Mer i ämnet