Ränningstjänsten arbetar med att få bort nedfallna träd i södra delen av länet. Foto: Pontus Altin

Strömmen tillbaka efter ovädret Ciara

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret Ciara drog förbi Stockholms län under natten mot måndagen och lämnade som mest drygt 10 000 hushåll utan ström. På tisdagsmorgonen hade i stort sett samtliga abonnenter återfått sin ström.

Norrtälje är den kommun som drabbades värst av ovädret Ciara när det gäller strömförsörjningen. Som mest var nästan 9 000 av Vattenfalls abonnenter i Norrtälje utan ström, men på tisdagsmorgonen hade samtliga hushåll återfått strömmen.

Även Ekerö, Värmdö, Haninge, Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Salem och Nynäshamn fanns bland de drabbade kommunerna. Inte minst i Haninge föll träd ner under natten.

Du kan följa strömavbrotten hos Vattenfall här och hos Ellevio här.

Preliminär prognos

På Arlanda var vissa avgångar inställda eller försenade under morgonen men de flesta flygen går som de ska. Här finns mer information från Swedavia som driver flygplatsen.

Det är fortfarande blåsigt på Gotland, och färjan som skulle avgått mot Nynäshamn klockan 07.15 ställdes in. Däremot ska färjan från Nynäshamn till Gotland klockan 11.25 avgå enligt turlistan.

Under eftermiddagen var SVT i kontakt med Jenny Hakeberg, presstalesperson i Vattenfall Eldistribution:

– Vi arbetar just nu med att reperera och koppla om i elnätet så att så många av våra kunder som möjligt kan få strömmen tillbaka. Det handlar om 1062 kunder som saknar ström just nu och de flesta befinner sig i Norrtälje kommun. Vi har satt en prognos och hoppas att de flesta kunderna får tillbaka elnätet klockan 17.00. Men det är som sagt en prognos och felet kan antingen vara åtgärdat före eller efter, säger Jenny Hakeberg och fortsätter:

– Under arbetets gång har vi haft helikopterbesktning för att få en överblick över hur det ser ut och vilka områden som är drabbade värst. Vi har haft drygt 200 personer som har jobbat med det i dag. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.