Dagen efter dödsolyckan var det många som lämnade blommor och tände ljus vid olycksplatsen. Foto: Fredrik Larsson/SVT

11-årig pojke dog – misstänkt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan dog en 11-årig pojke sedan han blivit påkörd av en bil i Märsta. Nu släpps föraren, en 27-årig man, på fri fot men är fortfarande misstänkt för vållande till annans död, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter är mannen en känd gängkriminell. Han är tidigare dömd för grov vårdslöshet i trafik och har tidigare förekommit i en mordutredning, men inte dömts.

– Vi har vidtagit ett antal utredningsåtgärder för att få en bild av händelseförloppet. Jag har nu hävt anhållandet för att det inte finns tillräckliga skäl att ha honom frihetsberövad under det att utredningen fortsätter, säger åklagare Daniel Suneson i pressmeddelandet.

Mannen är fortfarande misstänkt för vållande till annans död, rattfylleri och vårdslöshet i trafik enligt Annika Collin på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Advokaten: ”Inget brottsligt”

Den misstänktes advokat säger till SVT Nyheter att mannen mår ”extremt dåligt över det som inträffat”:

– Framför allt för familjens skull. Det är en trafikolycka som fått en mycket tragisk utgång men det finns inte något brottsligt agerande bakom det. Min klient har varken varit påverkad av alkohol eller narkotika utan det som inträffat är tyvärr bara en tragisk olycka, säger advokaten Gina Samaan.

Flera personer blev vittnen till händelsen och gripandet av mannen. Bilen han körde har tagits i beslag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör de boende i Valsta efter dödsolyckan. Foto: Mats Hedström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.