• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Området kring gasklocka 3 omvandlas till en skulpturpark. Foto: Oscar Properties (c) Herzog & de MeuronVisa alla (3)
Visa alla (3)

110 meter högt hus ersätter gasklocka

Uppdaterad
Publicerad

Mark- och miljööverdomstolen har nu godkänt detaljplaneförslaget för Hjorthagens två gasklockor i plåt, gasklocka 3 och 4.

Gasklocka 4 ersätts med ett 110 meter högt hus, som kommer att innehålla runt 200 bostäder, förskola och lokal service. Höjden innebär att landmärket som plåtklockan är idag behålls och förstärks.

Gasklocka 3 föreslås byggas om till kulturändamål med en skulpturpark i direkt anslutning till byggnaden. Det stämmer väl överens med planerna på att omvandla gasverksområdet till ett kulturkluster, skriver Stockholms stad på sin hemsida.

Byggstarten planeras till årsskiftet 2017/2018 och projektet beräknas stå klart under år 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer