Foto: Göran Röjhagen

De surfar på snökanonen

Uppdaterad
Publicerad

Snökanonen som just nu drar fram över Södertörn har fått många att stanna inne. Men den har inte stoppat surfarna från att mötas på deras klassiska samlingsplats Torö stenstrand.

Trots snö, hårda vindar och en kyla ner mot tretton minusgrader är det bra förhållanden för att surfa utanför Torö stenstrand i Stockholms södra skärgård.

Under tisdagen samlades 20 personer för att njuta av vågorna. 

– Det var en jättebra dag med rena vågor och härligt folk i vattnet. Vi surfade i två timmar, säger Joao Caldas.

Vintern är bästa tiden

Joao Caldas säger att vintern är den bästa tiden för att vågsurfa i Sverige. Men förhållandena skiljer sig markant från Joao Caldas hematrakter i soliga Brasilien.

– Det var en jättebra dag med rena vågor. Vi surfade i två timmar, säger surfaren Joao Caldas. Foto: Göran Röjhagen

– I Brasilen kan man när som helst åka ner till stranden för att surfa. Här i Sverige kontrollerar vi vädret hela tiden och vill gärna ha vädervarningar för att få bra vågor.

Den perfekta vågen

Den perfekta vågen finns inte utan den letar man efter hela tiden säger Joao Caldas. Igår var det långt mellan vågorna något som gör det riktigt kallt innan man har kommit igång i vattnet. Men enligt Joao Caldas är isvindarna på stranden ändå värst.

– Det var is på våtdräkten och då tar det lite längre tid att byta om. Efteråt tog det också drygt en timme innan fötterna var varma igen, säger han.

Foto: Göran Röjhagen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.