Många stockholmare får sitt dricksvatten här från vattenverket i Norsborg som invigdes år 1904. I videon får du följa med till den enorma anläggningen och höra mer om hur framtidens vatten och avlopp ska säkras. Foto: Pia Heick/SVT

Stockholm bygger ut vatten- och avloppsnätet för 13 miljarder

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms befolkning beräknas öka med en halv miljon invånare de kommande åren. För att klara vatten- och avloppsförsörjningen även i framtiden ska nu vattenverk och ledningar renoveras och byggas ut för 13 miljarder kronor.

Först ut är vattenreservoaren vid sjön Trekanten i Liljeholmen – en anläggning som stod klar år 1904. Samma år invigdes även Norsborgs vattenverk, som försörjer stora delar av Storstockholm med rent dricksvatten.

– Stockholm blir en dålig stad att bo i om det inte finns bra dricksvatten och väl renat avloppsvatten även i framtiden, säger miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP). Foto: Pia Heick/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.