Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många sörjande vid minnesplatsen i Älvsjö: ”Han var för ung” Foto: Lisa Liljefors/SVT

Många sörjande vid minnesplatsen i Älvsjö: ”Han var för ung”

Uppdaterad
Publicerad

Det råder stor förstämning på minnesplatsen vid Älvsjö station där den avlidne pojken i 15-årsåldern hittades skadad utanför en port.

Den unge pojken hade en skolbal att se fram emot senare på kvällen, det berättar två jämnåriga bekanta till offret för SVT:s team.

– Det är jättehemskt, det är en chock, säger en 15-årig bekant till offret som inte vill vara med på bild.

Hon och hennes vännina har lämnat blommor på den minnesplats som anordnats för den avlidne 15-åringen.

– Han var för ung, och han hade inte hunnit uppleva något alls av livet, säger väninnan.

”En speciell skoldag” 

Enligt Lars Anders Johansson, presschef på pojkens skola, pågick elevernas avslutningsbal när skolan fick uppgifterna om pojken bekräftade av polisen, så balen fick avbrytas i förtid. 

– Skolan kontaktade alla elevernas föräldrar och målsmän som fick komma och hämta dem eller på annat sätt se till att de kunde komma hem under lugna och ordnade omständigheter, säger han. 

Under fredagen har skolan aktiverat kristeam, och extra kuratorer kommit in från andra skolor, för att de ska kunna erbjuda samtalsstöd till alla elever som behöver det. 

Ungdomens hus i Älvsjö

Även kommunen anordnar stöd för de unga som behöver hjälp att hantera det ofattbara. Hör Lina Wickberg, säkerhetssamordnare Älvsjö stadsdelsnämnd berätta mer i videon nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Wickberg, säkerhetssamordnare i Älvsjö stadsdelsnämnd, om hur de agerat dagen efter en pojke i 15-årsåldern avlidit.

En pojke gripen

Enligt åklagaren är en tonåring i 15-årsåldern gripen på sannolika skäl misstänkt för mord. Senast söndag kommer besked om tonåringen ska häktas, enligt åklagaren som är mycket förtegen om fallet.

Även polisen är mycket förtegen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.